Goede doelenbeleid

Goede doelenbeleid

Om gestalte te geven aan het goede doelenbeleid heeft de Floral Trade Group de Van der Plas Foundation opgezet. Het bedrijf reserveert een vast percentage van haar omzet voor deze organisatie. De Van der der Plas Foundation heeft een eigen bestuur, dat op basis van de door de aandeelhouders vastgestelde normen bepaalt, hoe dit geld wordt ingezet. Een aantal goede doelen krijgt al jaren lang steun, omdat die goed aansluiten bij waar de Van der Plas Foundation voor wil staan.

Van der Plas Foundation

Van der Plas Foundation

In 2013 is Van der Plas foundation opgericht met als doel om mensen in nood te helpen. De keus om de foundation op te richten komt voort uit de levensopvatting van de directie van Floral Trade Group.  Zij steunen verschillende projecten, maar willen ook mensen bewust maken van de nood van anderen, omdat ze geloven dat ieder beetje bijdraagt. Van der Plas foundation kiest ervoor om meerdere projecten te ondersteunen die op hun pad komen. Op deze manier kunnen ze verschillende mensen helpen. Dit doen ze door het mogelijk maken van scholing, het verstrekken van microkredieten en het geven van begeleiding.

Hans van der Plas heeft enkele projecten bezocht. In 2014 was hij in Ethiopië bij de voorschoolse kinderopvang die Van der Plas Foundation ondersteunt.  Hans vertelt: ‘’Ik vind het bijzonder om te zien dat deze kinderen goed worden opgevangen en kans hebben op een betere toekomst.’’

Van der Plas Foundation africaEen ander project dat hij in Ethiopië heeft bezocht is een gaarkeuken waar dagelijks eten wordt uitgedeeld aan hulpbehoevenden. Deze mensen wachten in een lange rij op hun maaltijd. Hans vertelt: ‘’Zonder dit project, hadden deze mensen geen eten gehad en op deze manier kunnen ze toch overleven.

Van der Plas Foundation krijgt financiële steun vanuit de Floral Trade Group en draait volledig op vrijwilligers. Het bestuur wordt gevormd door H. van der Plas (voorzitter),
M.C. van der Bent (secretaris) en  G. van der Marel (penningmeester)

Stichting Van der Plas Foundation

Postbus 2
2220 AA KATWIJK ZH
RSIN/Fiscaal nummer: 852679476
KvK nummer: 57660352