Milieubeleid

Milieubeleid

Aandacht voor het milieu is in de dagelijkse praktijk verweven

  • Van alle gekochte bloemen en planten komt 60 procent van MPS-gecertificeerdeMPS logo kwekerijen. MPS (Milieu Programma Sierteelt) is een internationaal werkende organisatie, die de milieuprestaties van kwekers meet en op grond daarvan certificaten uitreikt.
  • Voor het internationale transport beschikt de Floral Trade Group over moderne vrachtwagens met de meest milieuvriendelijke motoren (Euro6).
  • De bedrijven zijn gehuisvest in eigen gebouwen en gedeeltelijk gehuurd bij Flora Holland. Bij verbouwingen wordt altijd rekening gehouden met milieuvriendelijke toepassingen en oplossingen.
  • Er wordt een vergaande afvalscheiding toegepast.

Lean & Green

Op donderdag 18 mei 2017 ontving Van der Plas een Lean & Green award. Door middel van verschillende maatregelen gaat Van der Plas voor minimaal 20% Co2 reductie in het jaar 2021 ten opzichte van 2016. Als Floral Trade Group zullen wij ons sterk maken om dit ook door te trekken in alle organisaties. Op deze manier hopen ook wij ons steentje bij te dragen aan een gezondere en duurzamere wereld.
Lean & Green Logistics is een stimuleringsprogramma dat organisaties stimuleert om te groeien naar een hoger duurzaamheidsniveau. Het is Europa’s toonaangevende programma voor duurzame logistiek. Sinds de start van het programma in 2008 is Lean & Green uitgegroeid tot een netwerk van ruim 500 Lean & Green Award-, Star- en 2e Star Winners in 9 landen in Europa.
Lean & Green fotograaf (2)