Directie

De directie van de Floral Trade Group

De directie van de Floral Trade Group is gepokt en gemazeld in de praktijk van het bloemen- en plantenvak en gericht op het optimaal ontzorgen van de klant.

Wim van der Plas FTGWim van der Plas is Algemeen Directeur en houdt zich in het bijzonder bezig met de strategievorming en toekomstige ontwikkelingen. Hij is gefascineerd door vernieuwing en groei. “Ik krijg energie van nieuwe uitdagingen en het opzetten van nieuwe activiteiten.Ik geloof daarbij in aparte Business Units en afdelingen met meetbare resultaten die zichtbaar zijn binnen het grote geheel.Wij kiezen voor groei, dit is duidelijk een strategische keuze van de groep. Mijn grootste motivatie is om het bedrijf te laten groeien en bloeien samen met gemotiveerde en gepassioneerde mensen. Onze missie is om onze klanten iedere dag blij te maken met onze producten. Daar doen wij onze uiterste best voor.“

Martijn van Noort FTGSinds 1 juni 2017 is Martijn van Noort Commercieel Directeur bij de Floral Trade Group. ‘Ik vind het mooi om te zien dat in een branche met redelijke conservatieve bedrijven de Floral Trade Group daar positief uitsteekt en in de top 10 bedrijven hoort qua innovativiteit, slagkracht en daadkracht!’ Als kwekerszoon plantte Martijn al jong bollen en boste hij hyacinten. In de zomervakantie ging hij een paar weken met zijn oom mee op de lijn in Duitsland. Hij groeide op vlakbij Keukenhof: ‘’Dan stonden we met een kraampje langs de weg om bloemen te verkopen aan toeristen. Vanaf dat moment wist ik dat commercie het allerleukst vond.’ Tijdens zijn studie Bedrijfskunde leerde hij hoe organisaties in elkaar zitten en hoe je verbinding kan leggen tussen afdelingen binnen een organisatie.

Henk van der Plas FTGHenk van der Plas is verantwoordelijk voor transport en logistiek, voor het wagenpark en houdt zich ook bezig met het aansturen van commerciële activiteiten. Betrokkenheid en loyaliteit zijn voor hem belangrijke begrippen. “De lijn, waarmee Wim van der Plas Sr. in 1970 begon, is nog steeds in tact. Wij kiezen voor langdurige en betrouwbare relaties. Niet voor niets heeft elke klant zijn eigen accountmanager voor het dagelijkse contact.Naar de medewerkers toe gaat het net zo. Het zijn toch altijd de medewerkers, die onze ambities en onze beloften moeten waarmaken. Alleen met goede mensen behaal je goede resultaten. Daarom zijn we blij, dat we nauwelijks verloop hebben. Net zo goed als we blij zijn, dat we klanten hebben met wie we al tientallen jaren zaken doen. Met netheid, stiptheid en correctheid proberen wij hen te binden.”

Hans van der Plas FTGHans van der Plas heeft als aandachtsgebieden IT, onroerend goed en speciale projecten. Hij heeft bovendien een aantal bestuurlijke activiteiten op brancheniveau. “Wij spreken de taal van de bloemist”, zegt hij. “Onze volumes en ons assortiment zijn daarop aangepast. Voor onze klanten is het feit, dat we een zo breed aanbod hebben gemakkelijk. Iedereen wil one stop shopping. Voor ons is het de uitdaging om al die productstromen snel en efficiënt samen te voegen tot een logistieke stroom richting de klant.Ondanks onze omvang blijven wij een familiebedrijf. Daar hoort bij, dat we zuinig zijn op mensen. Met veel klanten hebben we een jarenlange band. Natuurlijk heeft de groei van het bedrijf en de internetverkoop tot wat meer afstand geleid. Maar we blijven nauw betrokken bij klanten om in te spelen op wat zij dagdagelijks nodig hebben.”

Anton van der Plas FTGAnton van der Plas geeft leiding aan commercie van de verschillende landen binnen Van der Plas. “Ik ben trots op het team verkopers dat vol passie en kennis de producten verkoopt en dagelijks contact heeft met de klant. Ook gaan we mee in de digitale ontwikkeling: vroeger kwamen we met de vrachtwagen voor de deur, nu kunnen klanten via de digitale snelweg de bloemen, planten en decoratie artikelen thuis bestellen. Door middel van de webshop bieden we een uitgebreider assortiment.  We kunnen hierdoor allerlei soorten klanten beleveren. De kunst blijft om dicht bij de klant te staan en weten wat er speelt in de markt. Zo zie ik het als topsport: iedere dag doen we er alles aan om de producten zo goed mogelijk bij de klant te krijgen!”

Cees de Mooij FTGCees de Mooij voert de directie van Heembloemex Export, Heembloemex Deco, Greenflor Aalsmeer en Greenflor Rijnsburg. “Het samengaan van de Heembloemex bedrijven met de Floral Trade Group heeft tot synergie geleid”, zegt hij. “Samen bieden wij een wereldwijd assortiment van bloemen, planten en decoratieve materialen. Ik ben gegrepen door het product. Importproducten, decoratieve materialen, ik kan ervan genieten. Maar het blijft wel zakelijk. De handel in decoratieve materialen was handel van de langzame gulden. Wij hebben er handel van het snelle dubbeltje van gemaakt, zoals we dat in de vershandel gewend waren. Meer omloopsnelheid en scherpe marges.

J.C. Hans FTGHans J.C. Van der Plas is financieel directeur van de Floral Trade Group. ‘’Ik vind het een grote uitdaging om van dit mooie bedrijf de financiële organisatie te professionaliseren en de financiële processen efficiënter te maken.’’ Hans woont in Rotterdam en komt oorspronkelijk uit Katwijk. Hij is zijn loopbaan gestart in de accountancy en heeft daarna verschillende financiële functies gehad bij grote beursgenoteerde bedrijven. De hier opgedane kennis en ervaring gebruikt hij nu binnen de Floral Trade Group. ‘’De diversiteit van de verschillende bedrijven binnen de groep vind ik mooi. De risico’s zijn hierdoor gespreid en zij dragen allemaal een steentje bij aan het geheel.’’ Over de toekomst is Hans positief: ‘’Ik zie veel kansen voor een bloeiende toekomst. Ik ben ervan overtuigd dat we met dit bedrijf kunnen groeien, mede door de ambitieuze directie en het loyale personeel dat hart heeft voor de zaak!”