Category Manager | Rijnsburg

Category Manager | Rijnsburg

Commerciële Category Manager Rijnsburg | (fulltime)

Werk jij mee aan de veranderende koers van Floral Trade Group 2020? Word jij enthousiast van opzetten, bouwen, innoveren en invloed hebben op het grote geheel? Wil je in een positie komen waarin de weg nog niet uitgestippeld is en juist meezoeken naar de beste richting? En heb je passie voor bloemen, planten en decoratiematerialen?

Jouw functie

In deze functie ben je onderdeel van het marketingteam binnen de Floral Trade Group en werk je vaak op meerdere projecten tegelijk voor diverse bedrijven in de groep. Jij gaat bijdragen aan de omzetgroei van onze klanten waardoor ook wij gaan groeien.

Je bent een sterke projectmanager en weet een klantproject van begin tot eind succesvol te leiden. Jij weet als geen ander hoe je de omzet en het rendement in de categorie kan laten groeien. Op basis van trends, kennis van klant en consument, uitgebreide data-analyse en calculatie adviseer je de klanten over het ideale assortiment, prijsstelling, promoties en schapindeling. Jij weet wat consumenten belangrijk en interessant vinden. Je weet wat er verkocht wordt in de (plaatselijke) markt en welke producten daarbij passen. Je brengt je advies uit aan de Accountmanager of bezoekt samen met de Accountmanager de klant.

In deze functie word je uitgedaagd om innovatief en conceptmatig aan de slag te gaan. Je bent in staat om concepten te bedenken die een creatieve en waardevolle aanvulling vormen op ons bestaande assortiment of je bedenkt iets totaal nieuws waarmee je onze klant wéér verrast!

De Category Manager bepaalt het assortiment en de schapindeling en adviseert over prijs en promotie. Daarnaast analyseer je de verkoopresultaten en onderneem je actie om tot een maximaal resultaat te komen.

Jij neemt mee

Je bent een Category Manager die innovatief, commercieel en resultaatgericht is. Vanzelfsprekend ligt je eindfocus op de consument. Als achtergrond neem je kennis en interesse mee van de verschillende Europese markten. Je hebt een duidelijk visie op te ontwikkelen concepten.
Verder vragen wij:

 • Je bent in het bezit van minimaal een afgeronde commerciële HBO-opleiding
 • Je hebt minimaal 5 jaar relevante ervaring in een soortgelijke functie in onze branche
 • Je hebt kennis van of ervaring met Sales en Category Management richting Retailers
 • Je bent een stevige gesprekspartner die zichzelf goed kan profileren en positioneren
 • Je bent analytisch en communicatief sterk ontwikkeld.
 • Je hebt een goed ontwikkeld bedrijfseconomisch/cijfermatig inzicht.
 • Je kunt conceptmatig denken m.b.t. assortiment versus klant.
 • Je weet een ‘concept’ te verkopen i.p.v. producten.
 • Je beschikt over een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engels taal. Kennis van meerdere talen is een pre (Frans en/of Duits).
 • Je hebt er geen problemen mee om klanten door Europa te bezoeken.
 • De cultuur van de bloemenbranche spreekt je aan. Die cultuur uit zich in directheid, aanpakkersmentaliteit, resultaatgerichtheid en snel handelen. Daarnaast voel je je prettig binnen een familiebedrijf.

Wie wij zijn

Floral Trade Group is een familiebedrijf dat sinds de jaren 60 bestaat en is vandaag de dag een totaalaanbieder voor bloemisten, winkelketens, retailers, importeurs, e-tailers en groothandels. Met een gigantisch assortiment aan snijbloemen, snijgroen, planten, decoratie en vele aanverwante artikelen levert de Floral Trade Group een totaalpakket aan klanten in heel Europa. Totaal werken er zo’n 650 medewerkers verdeeld over meerdere BV’s en locaties en nog eens 100 medewerkers verdeeld over Europa. Wij zijn een bedrijf met een informele en prettige werksfeer waar je een platte structuur vindt. De volgende bedrijven zijn onderdeel van de Floral Trade Group:

bedrijven

Wat wij jou bieden

 • Een organisatie die constant in beweging is en werkt aan een onderscheidende positie. De reeds ingezette groei en koers biedt hectiek, maar ook de gelegenheid om constant op zoek te gaan naar nieuwe mogelijkheden
 • Een internationaal speelveld met klanten in heel Europa en daarbuiten
 • Je levert een bijdrage aan professionalisering waarbij jij het verschil kan maken
 • Een open en informele sfeer met ruimte voor humor
 • Een uitstekend pakket van arbeidsvoorwaarden waaronder een marktconform salaris

Solliciteren

Wil je meer weten over deze functie? Neem dan contact op met Robert Sprengers (team lead Marketing Floral Trade Group). Wil je informatie over de sollicitatieprocedure? Dan kun je terecht bij Arend Hoek (HR). Beide zijn bereikbaar via 071-4098999. Wil je direct solliciteren? Klik dan HIER

Solliciteer direct

We zien je sollicitatie graag tegemoet!

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.