De continuïteit van het Westlandse Retail bedrijf in bloemen en planten is het belangrijkst, aldus Edwin Rothert, namens management Gedi. “Daarom sluiten wij ons in vol vertrouwen aan bij Floral Trade Group. We zochten naar een bedrijf met een gedeelde visie, klantfocus en dezelfde mentaliteit als dat van onze medewerkers. Daarnaast ondersteunt FTG ons op het gebied van ICT, HR, Marketing, Finance, BI en Kwaliteit & Duurzaamheid. Met name gezamenlijke sourcing is een belangrijk speerpunt waarvan wij verwachten de krachten te kunnen gaan bundelen. Sierteeltproducten worden schaarser en FTG werkt samen met een groot netwerk binnen- en buitenlandse kwekers, waardoor wij jaarrond een compleet aanbod kunnen blijven garanderen.”

Wim van der Plas (CEO Floral Trade Group) herkent zich in de gedrevenheid van GEDI: “Deze overname zorgt voor een versterking van onze Retail Divisie, waarbij de servicegerichte benadering en knowhow van GEDI op het gebied van Retail activiteiten een absolute aanwinst voor onze groep is. Na de overname wordt het huidige management van GEDI voortgezet. De solide basis en ambitie om te blijven verbeteren, geeft een krachtige basis voor een duurzame voortzetting van GEDI.”

Over GEDI

GEDI is exporteur van bloemen en planten richting internationale markten met als belangrijkste afzetgebieden Duitsland en Oostenrijk. GEDI heeft haar hoofdvestiging op het terrein van Royal FloraHolland in Naaldwijk en levert al meer dan 30 jaar een compleet assortiment dagverse bloemen en planten aan retailers en groothandels.