Familie Maagdelijn

Bij Theo (53), Elly (53) en Theo jr. (26) gaat het thuis aan tafel regelmatig over werk. Theo werkt op de plantenafdeling bij Van der Plas, Elly op de inpakafdeling bij Summaflor en Theo jr. als accountmanager bij Summaflor.

Theo jr.: “Ik kwam tegelijk met mijn vader in dienst en begon als stagiair. Na mijn afstudeerperiode kreeg ik een baan als accountmanager en deze rol bevalt mij nog steeds heel goed!”

Elly: “Via mijn man kwam ik in augustus 2018 bij Van der Plas terecht. Tijdens de coronacrisis in 2020 werkten we met zijn allen tijdelijk bij Summaflor. Ik ontmoette zulke leuke collega’s, dat ik daar sindsdien met veel plezier werk.”

Theo sr.: “Natuurlijk gaat het thuis regelmatig over werk. Na de feestdagen bijvoorbeeld, als het erg druk is geweest!”

Zussen Mariëlle & Dagmar

Mariëlle van Egmond-van der Meij (47) en Dagmar van Beelen (45) zijn allebei opgegroeid in de bloemenwereld en sinds twee maanden collega’s. Ondanks dat ze beiden bij FTG werken, is de kans dat ze elkaar tegen het lijf lopen klein.

Mariëlle: “Ik ben net begonnen bij Greenflor Rijnsburg. Daar werk ik op kantoor. Hoewel ik al heel wat jaartjes meedraai in de bloemenbranche, is dit werk weer heel anders, maar wel erg leuk!”

Dagmar: “Ik werk sinds 2013 als administratief medewerker bij Jack Heeringa. Er is in al die jaren veel veranderd. Verhuizen naar het ‘oude pand’ van Van der Plas, vervolgens de overname door FTG en daarna de samenvoeging met Zyon. Dit werk is dus nooit saai!”

Vader & zoon van der Vijver

Ruud van den Vijver (55) en Alexander van der Vijver (28) werken allebei bij Summaflor en worden vaak vergeleken door collega’s. Ze komen elkaar niet vaak tegen, maar het werk dát ze samen uitvoeren, verloopt altijd goed!

Alexander: “Hiervoor werkten we allebei in Aalsmeer. Een jaar nadat mijn vader bij Summaflor ging werken, ben ik hem gevolgd.”

Ruud: “Toch gaat het thuis niet vaak over werk, hoor. Alleen als er iets leuks is gebeurd. En daar kan ik wel een heel boek over schrijven!”

Broer & zus Guijt

Ellen Ouwehand-Guijt (34) pakt in bij Van der Plas en Peter Guijt (41) verwerkt de administratieve gegevens van Greenflor, Summaflor, HBX natural living en Project F. Omdat ze niet op dezelfde locatie werken, komen ze elkaar alleen tegen tijdens bedrijfsfeestjes.

 

Ellen: “Ik werkte voorheen in de kinderopvang en wilde graag iets anders doen. Via familie kwam ik bij Van der Plas terecht. Hier heb ik het erg naar mijn zin!”

Peter: “Ook ik kwam zestien jaar geleden via een oom in dit bedrijf terecht. Ik vind het nog steeds leuk om met cijfers bezig te zijn voor verschillende bedrijven. En om daar dan ook het resultaat van te zien!”

Gebroeders Medrek

Zbigniew, Mariusz en Janusz werken bij Greenflor Aalsmeer. Hiervoor werkten ze bij HBX natural living en ze zijn al jaren een meerwaarde voor onze bedrijven. De collega’s van Greenflor zijn het erover eens: ‘’Die gasten staan 24/7 klaar voor Greenflor en we zijn enorm blij met hen!’’

Zbigniew: ‘’Mariusz en ik werken hier al langer en Janusz is ons enkele jaren terug gevolgd. Sinds kort wonen we ook nog eens samen in één huis. Dat bevalt heel goed! In de zomer en met de kerst gaan we terug naar onze familie in Polen.