De Bavelaar

Niels Glasbergen werkt sinds een jaar in de productie bij Retail Flowers, waar hij ook wel bekendstaat als ‘de Bavelaar’.
“De oorsprong van deze naam gaat heel veel generaties terug. Mijn opa’s opa had een buurman die ‘de Bavelaar’ heette. Hij was de enige Bavelaar in het dorp. Omdat de naam ‘Glasbergen’ veel vaker voorkwam, werd mijn opa’s opa automatisch ‘de Glasbergen van naast de Bavelaar’ genoemd. Later is dat afgekort tot ‘de Bavelaar’. Zodoende gaan mijn familie en ik met deze bijnaam door het leven!”

Muis

Patrick van der Meij is verkoper bij Greenflor. Bij veel collega’s staat hij als ‘Muis’ in hun telefoon.
“Vroeger had je niet zoveel verschillende achternamen in Rijnsburg. Doordat veel families hetzelfde heetten, wist je vaak niet over wie het ging. Ga maar na hoeveel families De Mooij, Van der Meij en Heemskerk je kent. Daarom werd mijn opa ‘Muis’ genoemd, zodat ze gelijk wisten dat het er één van Van der Meij was. Sindsdien noemen ze mij ook zo!”

Mart Pinda

Mart van den Oever werkt bij Bries aan Zee en ‘erfde’ de bijnaam Pinda van zijn vader.
“Ieder gezin bij wie ik vroeger over de vloer kwam, kende mijn vader als ‘Pinda’, waardoor iedereen mij vervolgens ook zo is gaan noemen. Ik ben er nooit meer vanaf gekomen. Jarenlang werkte ik elke zomer in Frankrijk op een surfkamp. Hier stelden ik en een vriend onszelf voor als Pinda en Pistache. Uiteindelijk vroegen mensen wel om mijn eigen naam. Ik heb één keer gehad dat al onze gasten aan het eind van de week nog steeds niet wisten dat ik Mart heet.”