De Bavelaar

Niels Glasbergen werkt sinds een jaar in de productie bij Retail Flowers, waar hij ook bekend staat als ‘Bavelaar’.
“De oorsprong van deze naam gaat een aantal generaties terug. De opa van mijn opa had een buurman die ‘de Bavelaar’ heette. Hij was de enige Bavelaar in het dorp. Omdat de naam ‘Glasbergen’ veel gebruikelijker was, werd de opa van mijn opa automatisch ‘de Glasbergen van naast de Bavelaar’ genoemd. Later werd deze naam afgekort tot “de Bavelaar”. Zo hebben mijn familie en ik deze bijnaam ons hele leven gedragen!

Muis

Patrick van der Meij is verkoper bij Greenflor. Veel van zijn collega’s hebben hem op hun telefoon geregistreerd als “Muis”.
“In Rijnsburg waren er niet zoveel verschillende achternamen. Omdat veel families dezelfde naam hadden, wisten we vaak niet wie het was. Denk maar aan het aantal families De Mooij, Van der Meij en Heemskerk dat je kent. Daarom noemden ze mijn opa altijd ‘Muis’, zodat je meteen wist dat hij een Van der Meij was. Sindsdien noemen ze me zo!

Mart Pinda

Mart van den Oever werkt bij Bries aan Zee en ‘erfde’ de bijnaam Pinda van zijn vader.
“Ieder gezin bij wie ik vroeger over de vloer kwam, kende mijn vader als ‘Pinda’, waardoor iedereen mij vervolgens ook zo is gaan noemen. Ik ben er nooit meer vanaf gekomen. Jarenlang werkte ik elke zomer in Frankrijk op een surfkamp. Hier stelden ik en een vriend onszelf voor als Pinda en Pistache. Uiteindelijk vroegen mensen wel om mijn eigen naam. Ik heb één keer gehad dat al onze gasten aan het eind van de week nog steeds niet wisten dat ik Mart heet.”