Vakhandel

De divisie Vakhandel zet zich in op eigen marktleiderschap in Europa. Focus op persoonlijk vakmanschap, kennis van zaken en hechte klantrelaties, gecombineerd met de inzet van de beste technieken en systemen in supply chain en marktkennis.

Partner voor bloemisten

Van der Plas is een totaalaanbieder voor bloemisten. Met een gigantisch assortiment aan snijbloemen, snijgroen, planten, decoratie en vele aanverwante artikelen levert Van der Plas een totaalpakket aan klanten in heel Europa.

Groeien en bloeien

Van der Plas laat bloemisten groeien en bloeien. Duurzaamheid staat daarbij centraal, omdat we daar 100 procent in geloven. Niet alleen in de relatie met u en onze medewerkers, maar ook in de processen en materialen die we gebruiken. Onze ambitie is een wereld met minder plastic.

Trendsetter

Door inzicht in consumenten gedrag en het nauwe contact met stylisten, weten zij op welke manier ze bloemisten telkens weer kunnen inspireren, om hun winkel vernieuwend en verrassend te houden. Hierdoor kunnen klanten zorgeloos inkopen op Europa’s #1 platform voor bloemisten

Retail

De divisie Retail is de professionele partner voor grootschalige retail ketens. De combinatie van uw formule uitgangspunten en onze kennis zorgt voor een bloeiende categorie; verassend in elk seizoen, met een gezond rendement. Met respect voor onze planeet realiseren we scherpe deals door grote inkoopkracht, een schap wat met de seizoenen meebeweegt door eigen sourcing en met professioneel supply chain management maken wij het duurzame partnership compleet.

Heeringa logo

Eigen productie apparaat

Ons moderne productieapparaat gecombineerd met jarenlange ervaring zorgt ervoor dat wij niet alleen efficiënt werken, maar ook onze hoge kwaliteitsstandaard kunnen handhaven. Alle producten kunnen worden voorzien van specifieke hoezen, barcodes en transportlabels.

Category Management

Samen met onze klanten richten wij het bloemen- en plantenschap in. Hierbij wordt de inrichting van het schap geoptimaliseerd door te kijken naar het aanbod, de prijs en de plaats van het assortiment. De ondersteuning in het schap- en presentatieplan verhoogt het commerciële succes.

Product
Design

Samen met u ontwikkelen wij innovatieve producten zoals veldboeketten of mixed bunches. Met consumententrends en data als basis leveren wij maatwerk concepten. Productontwikkelaars die met u meedenken, van de technische verwerking tot aan de laatste bloemen- en plantentrends.

E-tail

De divisie E-tail faciliteert de bedrijven van de Floral Trade Group en hun klanten volledig op het gebied van e-commerce. Vanuit verschillende klantbenaderingen wordt consumenten hoog converterend online toegang geboden tot een breed scala aan producten in de (vers) decoratieve sfeer. Een ervaren team op het gebied van online bloemenverkoop zorgt voor specialismes op het gebied van assortiment, design, (content)marketing, productie, customer journey, fulfilment en logistiek.

Project F Nextgen Floral Solutions

Project F biedt een oplossing voor ieder vraagstuk rondom online verkoopkanalen van bloemen, planten, decoratie- en woonaccessoires. Van het inrichten van  branded webshops met volledig fulfilment, tot het faciliteren van dropshipment via de belangrijkste marktplaatsen. Project F neemt klanten de zorg uit handen.

Bundeling kennisgebieden

Project F is een bundeling van diverse kennisgebieden binnen Floral Trade Group. De ontwikkeling van webshops, kennis van zoekmachines, koppeling van diverse platformen, gecombineerd met consumentenkennis, productkennis en -ontwikkeling, productie en supply chain zorgen voor de Next Gen Floral Solutions.

Fulfilment

Project F biedt voor webshops een professionele fulfilment oplossing voor bloemen, planten, decoratie- en woonaccessoires waarbij (gezamenlijke) productontwikkeling, rolling forecasts, productie, verpakken en verzenden naadloos op elkaar aansluiten.

Import

De divisie import is de inspirerende trendsetter in de sierteelt. Door middel van wereldwijde sourcing met focus op niche producten waarbij nauw contact is met klanten, partnerleveranciers en kwekers leveren zij een uniek aanbod van decoratie artikelen, seizoens- en droogbloemen. Het aandeel van buitenlandse producten binnen FTG groeit hard door. FTG importeert uit ongeveer 60 landen.

Dichtbij de bron

De vraag van onze klanten, de omvang van FTG en de ambitie om vooral dicht bij de bron zaken te doen vormen de kerngedachte van onze sourcing activiteiten. In alle grote productie gebieden heeft FTG een stevig fundament door lokale vertegenwoordiging en partnerleveranciers. De product stromen vanuit Zuid-Europa, Latijns Amerika en Afrika vormen de basis. De kracht zit in de expertise en het samenspel van de producten uit deze regio’s.

Greenflor

Voor sierteeltproducten is Greenflor de specialist binnen de groep. Een gepassioneerd team zorgt altijd voor een actueel en uniek aanbod voor onze klanten. Met de nodige lef en creativiteit zijn ze verantwoordelijk voor mooie en verrassende introducties. De experts zijn altijd opzoek naar de vernieuwing. Deze rol van trendsetter is vooral terug te vinden in magie van de “Dutch Masters in Dried Flowers”.

HBX

Wat Greenflor is voor sierteeltproducten is HBX voor hardware producten. Onder het mom ‘een vliegende kraai vangt altijd wat’ zijn de inkopers vooral te vinden op de internationale beurzen en evenementen. Het HBX team werkt nauw samen met trendwatchers, ontwerpers en bekende arrangeurs. Zo blijven ze klanten en FTG inspireren. Elk seizoen weer.