Vakhandel

De divisie Vakhandel zet zich in op marktleiderschap in Europa. Focus op persoonlijk vakmanschap, kennis van zaken en hechte klantrelaties, gecombineerd met de inzet van de beste technieken en systemen in supply chain en kennis van de markt.

Partner voor bloemisten

De divisie Vakhandel is een totaal aanbieder voor bloemisten en groothandelaren. Met een enorm assortiment aan snijbloemen, snijgroen, planten, decoratie en vele aanverwante artikelen levert de divisie Vakhandel toegewijd een totaalpakket aan klanten in heel Europa.

Groeien en bloeien

Onze specialisten van de divisie vakhandel laten bloemisten en groothandelaren groeien en bloeien. Duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel. Niet alleen in de relatie met onze klanten en medewerkers, maar ook in de processen en materialen die we gebruiken. Onze ambitie is een neutrale CO2-voetafdruk.

Trendsetter

Door inzicht in consumenten gedrag en het nauwe contact met trendwatchers en stylisten, weten zij op welke manier ze bloemisten telkens weer kunnen inspireren, om hun winkel vernieuwend en verrassend te houden. Hierdoor kunnen klanten zorgeloos inkopen op Europa’s #1 platform voor bloemisten en groothandelaren.

Retail

De divisie Retail is de professionele partner voor grootschalige retail ketens. De combinatie van uw formule uitgangspunten en onze kennis zorgt voor een bloeiende categorie; verassend in elk seizoen, met een gezond rendement. Met respect voor onze planeet realiseren we scherpe deals door grote inkoopkracht, een schap wat met de seizoenen meebeweegt door eigen sourcing en met professioneel supply chain management maken wij het duurzame partnership compleet.

Heeringa logo

Eigen productie apparaat

Ons moderne productieapparaat gecombineerd met jarenlange ervaring zorgt ervoor dat wij niet alleen efficiënt werken, maar ook onze hoge kwaliteitsstandaard kunnen handhaven. Alle producten kunnen worden voorzien van specifieke hoezen, barcodes en transportlabels.

Category Management

Samen met onze klanten richten wij het bloemen- en plantenschap in. Hierbij wordt de inrichting van het schap geoptimaliseerd door te kijken naar het aanbod, de prijs en de plaats van het assortiment. De ondersteuning in het schap- en presentatieplan verhoogt het commerciële succes.

Product
Design

Samen met u ontwikkelen wij innovatieve producten zoals veldboeketten of mixed bunches. Met consumententrends en data als basis leveren wij maatwerk concepten. Productontwikkelaars die met u meedenken, van de technische verwerking tot aan de laatste bloemen- en plantentrends.

Import

De divisie import is dé inspirerende trendsetter in de sierteelt. Door middel van wereldwijde sourcing met focus op niche producten leveren zij elke dag van het jaar een uniek aanbod. Van verse bloemen tot snijgroen en van droogbloemen tot decoratie. Dit is mogelijk dankzij warme relaties met kwekers, partnerleveranciers en klanten in 60+ landen. Het aandeel buitenlandse producten binnen het Floral Trade Group assortiment groeit gestaag.

Dichtbij de bron

De vraag van onze klanten, de omvang van FTG en de ambitie om vooral dicht bij de bron zaken te doen. Deze idealen vormen de kern gedachte achter onze wereldwijde sourcing activiteiten. In alle grote productiegebieden heeft FTG een stevig fundament dankzij profes-sionele lokale vertegenwoordiging en partnerleveranciers. De product stromen vanuit Latijns-Amerika, Zuid-Europa en Afrika vormen de basis van ons unieke assortiment.

Greenflor

Voor sierteelt producten is Greenflor de specialist binnen de groep. Een gepassioneerd team, met een neusje voor handel, zorgt altijd voor actueel en het meest bijzondere aanbod voor onze klanten. Met de nodige lef en creativiteit zijn ze verantwoordelijk voor verrassende productlijnen en handel. De experts zijn altijd op zoek naar de vernieuwing door de seizoenen heen en reist daarvoor de hele wereld over.

Dutch Masters in Dried Flowers

Wanneer de vraag naar droog bloemen stijgt, springen wij in op deze trend met de oprichting van Dutch Masters in Dried Flowers. Wij selecteren de allermooiste droog bloemen van eigen bodem, maar speuren ook alle uithoeken van de wereld af naar natuurlijke droog decoraties. en zijn daarmee dé specialist in duurzame, hippe en écht ambachtelijke droogbloemen en -decoratie.

Decoratie

De divisie home decoration is specialist in natuurlijke lifestyle- en interieur accessoires. Elk seizoen selecteert en ontwikkelt ons team een onderscheidend assortiment en collectie van woon decoratie artikelen op basis van de nieuwste interieurtrends.

Sfeer experts

De divisie Home Decoration is expert op het gebied van de vertaling van sfeer in lifestyle en interieur artikelen. De inkopers reizen de hele wereld rond op zoek naar de mooiste sfeermakers, waarmee bloemisten, woonwinkels, tuincentra en kwekers het absolute verschil kunnen maken.

Assortiment

Het assortiment bestaat onder andere uit trendy vazen, deco-ratieve dienbladen, planten bakken, sierkransen en wand decoratie. Naast unieke jaarrond decoratie en woon accessoires zijn er ook seizoensgebonden artikelen voor Kerst, Najaar, Voorjaar, Pasen en Zomer decoratie.

Showroom

De showroom is de mooiste show-case van hetgeen trendwatchers en stylisten van de divisie Home Decoration jaarrond bezighoudt, het uitgewerkte resultaat van de lopende en aankomende trends. Zorgvuldig geselecteerde collecties, samengesteld op basis van kleur, materiaal en toepassing.