Over FTG

Over FTG

Ruim 900 mensen werken inmiddels binnen de bedrijvenfamilie van Floral Trade Group. De ambitie om door te groeien, biedt volop uitdagingen en mogelijkheden om je kennis, vaardigheden en carrière te ontwikkelen.

Als familie samen groeien en bloeien

Groeien én bloeien doe je niet alleen. Floral Trade Group is een familie van bedrijven sinds 1960. Ieder bedrijf heeft zijn eigen identiteit, maar gezamenlijk zetten we met ons brede assortiment aan bloemen, planten en decoratiematerialen in op duurzame groei. Daarbij zijn de volgende drie familiewaarden essentieel:

Betrokken

Puur, authentiek en betrokken is waar wij voor staan. Floral Trade Group wil de wereld opfleuren en is er met haar assortiment bij liefde, blijdschap en verdriet. Kortom, op alle momenten in het leven die je raken. Wij maken het verschil door net het stapje extra te doen voor onze klant. We helpen onze klanten floreren en bouwen aan een toekomstbestendige, vaste relatie. Binnen onze bedrijven zijn wij toegankelijk, makkelijk aanspreekbaar en heerst een no-nonsens cultuur.

Verbindend

Wij zijn dé verbindende factor. We verbinden bloemen, planten en decoratie aan klanten en trends aan consumenten. Doordat we ons als groep verbonden voelen, halen we het beste in elkaar naar boven en zijn we een winnend team. Floral Trade Group is een vooruitstrevende organisatie die vol enthousiasme uitgedaagd wordt om zich continu te verbeteren! Duurzaamheid is hierbij essentieel: we gaan duurzaam met onze medewerkers om en we gaan duurzame relaties met onze stakeholders aan.

Ondernemend

Floral Trade Group is continu in beweging en zoekt constant naar kansen in de markt. In die zoektocht naar kansen zijn we wendbaar, vindingrijk en inspirerend. We zijn aanpakkers en spelen hierbij kort op de bal. Win-win is hoe wij denken en wij benutten synergievoordelen binnen de groep. Oftewel: onze familie groeit iedere dag samen met onze medewerkers, klanten en leveranciers!

Duurzaamheid

Duurzaamheid
Wij spreken liever over toekomstbestendig ondernemen. Om ook later te kunnen doen waar we goed in zijn, moeten we nu al stilstaan bij de impact van onze werkwijze op het milieu, de medewerkers en de samenleving.

Het is een zoektocht waarbij we steeds leren en naar verschillende manieren zoeken om hier op een juiste manier mee om te gaan. Wij willen samen met onze partners de juiste stappen zetten om onze gezamenlijke prestaties te verbeteren en toekomstbestendig te blijven.

MPS-normen
Eenmaal per jaar worden we door een gecertificeerd extern bureau gecontroleerd op het daadwerkelijk naleven van het opgestelde kwaliteitsbeleid en de MPS-normen. Met dit keurmerk laten wij zien dat wij er alles aan doen om de kwaliteit van onze processen en producten te waarborgen.

Stichting Van der Plas foundation

Ook anderszins maakt Floral Trade Group zich sterk voor een betere wereld. Via de Van der Plas Foundation, die is opgericht in 2013, ondersteunt het bedrijf mensen in nood en maatschappelijke projecten in derdewereldlanden. Voorbeelden hiervan zijn scholingsprojecten en microkredieten voor startende ondernemers. Ieder jaar doet FTG een financiële bijdrage aan deze stichting, die volledig draait op vrijwilligers en een onafhankelijk bestuur heeft.

Het huidige bestuur wordt gevormd door H. van der Plas (voorzitter), M.C. van der Bent (secretaris) en G. van der Marel (penningmeester).(Cijfers worden geüpdatet naar 2018).

Stichting Van der Plas Foundation
Postbus 2 – 2220 AA Katwijk ZH
RSIN/Fiscaal nummer: 852679476
KvK nummer: 57660352