Januari

Lancering van Project F, een nieuw merk voor e-commerce activiteiten
We lanceren het nieuwe e-commerce merk Project F. Project F verzorgt alle e-commerce activiteiten voor FTG bedrijven. Project F opereert ook zelfstandig als merk en speelt in op de behoeften van de markt en de groei van de (online) speeltuin. Wij wensen u allen een gelukkig nieuwjaar!

Februari

Drukke maar vruchtbare maanden
Februari is, samen met Valentijnsdag, de maand van de liefde. Het is het begin van de drukste periode van het jaar, die in Frankrijk doorloopt tot Moederdag. Alle bedrijven vragen het maximale van hun werknemers in deze periode, maar het is niet zonder resultaat. Dankzij jullie grote inzet is onze verkoop weer gestegen. Dat is hartverwarmend, bedankt!

Maart

Presentatie van het duurzaamheidscertificaat
Onze ambitie op het gebied van duurzame ontwikkeling is vastgelegd in een visie op duurzame ontwikkeling. Deze is gebaseerd op de 17 Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties en vertaald in verschillende bedrijfsspecifieke doelstellingen. In maart ontving Summaflor de Global G.A.P. Chain of Custody en MPS-Florimark GTP certificaten. Niels Slottje neemt dit certificaat in ontvangst – de kroon op het harde werk van Summaflor. Gefeliciteerd allemaal!

April

Familie van bedrijven
De logo’s van alle FTG bedrijven staan bij de ingang. Zo kunnen bezoekers direct zien wie er deel uitmaakt van onze familie. Het is ook belangrijk om aan de buitenwereld te laten zien; we zijn tenslotte trots op wie we zijn! Daarom hangen onze logo’s nu ook langs de voetbalvelden van Quick Boys, Rijnsburgse Boys, VV Katwijk en VV Noordwijk. Ja, FTG is zichtbaar!

Mei

Een geslaagde drive-in voor Moederdag
In mei haalden we de bloemen tevoorschijn voor alle moeders in de FTG familie. Op zaterdagochtend werden ze getrakteerd op een zoete en bloemrijke verrassing tijdens de Moederdag drive-in. Auto’s vol stralende vrouwen verlieten het veilingterrein, waardoor het evenement een echt succes werd.

Juni

Gouden jubileum
De Floral Trade Group bestaat 50 jaar. In mei trappen we dit gouden jubileum af met een speciale jubileumeditie van FTG magazine. Er was een feest gepland om samen de familiedag te vieren, maar dat kon helaas niet doorgaan vanwege de genomen maatregelen. We houden het feest dus voor onszelf!

Juli

Een welverdiende vakantie
Na maanden hard werken is het tijd voor een welverdiende vakantie. Sommige medewerkers blijven in Nederland, anderen gaan verder weg. Hoe dan ook, we genieten er allemaal van en nemen wat rust!

Augustus

Chateau Domain
De hotelgroep Les Domaines de Fontenille had zich tot doel gesteld om haar locatie Château Domaine op spectaculaire wijze te ontwikkelen. Deze doelstelling is ruimschoots gehaald! Bries aan Zee zorgde voor de contacten, het assortiment en het team, terwijl Greenflor de droogbloemen leverde. Het resultaat? Chique hoge plafonds rijkelijk gedecoreerd met een palet aan schitterende droogbloemen. Laat de hotelgasten maar komen!

September

Succes voor de Dutch Masters in Dried Flowers pop-up store
Aan het einde van de 9 straatjes van Amsterdam, op Prinsengracht 234, opent Dutch Masters in Dried Flowers een zeer succesvolle pop-up store voor droogbloemen. Het gedroogde bloemenmerk Greenflor presenteert haar gloednieuwe collectie aan klanten. De trend zit in de lift!

Oktober

Versnellen van duurzame ontwikkeling
FTG is sinds deze maand lid van de Stroomversnellers, een initiatief dat zich volledig inzet voor een toekomstbestendige sierteeltsector. John Zwaan, Marketing Director, legt uit: “In een sector waar je nauw samenwerkt met alle schakels in de keten, moet je echt samen optrekken. Succes vereist focus en duidelijkheid. Dat biedt de Accelerator Group, die een groot deel van het marktaandeel in de sierteelt vertegenwoordigt”.

November

G.J. de Ruijter sluit zich aan bij Greenflor
G.J. de Ruijter uit Aalsmeer levert al tientallen jaren bloemen en bladgroen van topkwaliteit. Het bedrijf levert de meest exclusieve bloemen en bladgroen direct van de kweker en is expert in diverse nicheproducten. Alain de Mooij van Greenflor: “De producten van G.J. de Ruijter zijn de perfecte aanvulling op het niche assortiment van Greenflor. Hierdoor kunnen we onze klanten een nog breder assortiment bieden”.

December

HBX verhuist
HBX verhuist naar een twee keer zo groot pand, vlak bij de boulevard in Noordwijk. Dat betekent twee keer zoveel HBX-inspiratie! In december verhuist HBX naar het nieuwe pand aan de Herenweg 102 in Noordwijk.