Op vrijdag 4 november jl. werd in het Kunstmuseum Den Haag de Hillenraad100 bekendgemaakt, waarbij Floral Trade Group werd uitgeroepen tot familiebedrijf van het jaar 2022. Een expertcomité van uitstekende ingevoerde specialisten beoordeelden op basis van hun specifieke expertise de geselecteerde ondernemingen. Naast de thema prijs verdiende FTG extra erkenning door een forse stap te maken van de 19e naar de 5e plaats op de Hillenraad 100 lijst.

Slechts 1 procent van de ondernemingen in het Nederlandse tuinbouwcluster haalt de Hillenraad100. Een notering in deze lijst is een erkenning voor toonaangevend ondernemerschap. Deze ondernemingen tonen visie, durf en ondernemerschap en zijn een baken voor het cluster. Vandaar dat Floral Trade Group enorm trots is op het behalen van de 5e plaats in deze lijst in combinatie met het familiebedrijf van 2022.

Deze erkenningen sluiten naadloos aan op de missie: “Als robuuste familieonderneming, met een kloppend bloemenhart, realiseert FTG met duurzame waarde creatie een bestendige top drie positie binnen Europese handel”. In ruim 50 jaar is FTG uitgegroeid tot een toonaangevend bedrijf in de prachtige sierteelt sector, nog steeds geworteld in de tradities van een familiebedrijf. Als totaal leverancier combineert FTG een segmenteerde divisiestructuur met het persoonlijke en warme contact vanuit de verschillende zelfstandige bedrijven met elk hun eigen klantfocus.