Kun je een typische werkweek beschrijven?
“Op zondagavond begint mijn week met het volladen van de wagen. Een collega rijdt deze vervolgens naar Duitsland.

Op maandagochtend om 03.40 uur gaat mijn wekker en een kwartier later stap ik in de auto om te vertrekken naar mijn eerste klant. Ik heb een groep van twaalf tot veertien supermarkten als klant binnen een straal van honderd kilometer.

Bij iedere klant ben ik zo’n drie kwartier tot een uur bezig. Ik zet de bloemen in de winkel en de planten buiten. Ik zorg ervoor dat alles netjes staat. Het leuke is dat we alles zelf doen, wij bepalen hoe alles eruit komt te zien. Vervolgens controleer ik, samen met de eigenaar van de winkel, de bestelling en wordt de bestelling omgezet in een afleverbon.

Ik streef ernaar om met een lege auto terug te keren bij de loods. Dat is altijd een uitdaging, maar geeft veel voldoening als het lukt. En om even op te scheppen: het lukt vrijwel altijd! Rond 19.30 uur ruimen we de fusten op en inventariseren we wat er nodig is voor de volgende dag.
Tussen de bedrijven door denk ik alvast na over de bestelling voor volgende week, want die moeten we al op dinsdag bestellen bij de kweker. Gedurende de week kopen we ook in op de klok.”

Wat vind je het meest leuke aan je baan?
“De vrijheid die ik krijg en het feit dat geen week hetzelfde is. Iedere dag is weer een verrassing en elke klant is anders. Het is ontzettend leuk om met
de klanten te schakelen en het beste resultaat voor hen te behalen. Je bouwt een relatie met ze op. Die gaat zelfs verder dan alleen het zakelijke deel. Zo had ik laatst een klant die blauwe rozen wilde hebben voor de verjaardag van zijn vrouw. Deze heb ik speciaal voor hem bij de deur afgeleverd. Die persoonlijke aandacht wordt enorm gewaardeerd.”

Welke uitdagingen kom je vaak tegen in je functie en hoe ga je ermee om?
“De wens van de klant is onze grootste uitdaging. Voor mij persoonlijk is dat ook een leerproces geweest. In het begin was het weleens frustrerend als iets niet lukte en ervaarde ik een taalbarrière. Inmiddels ga ik daar makkelijker mee om. Ik spreek de taal en weet goed in te spelen op de wensen van de klant, waardoor het speelveld breder is geworden.

Niet alleen de klant, maar ook het weer speelt een belangrijke rol in de verkoop van bloemen en planten. Het is altijd een uitdaging om het juiste assortiment aan te bieden, passend bij het weer van dat moment. Bij slecht weer verkopen we meer bloemen en bij goed weer juist planten. Daartussen moeten we altijd de juiste afweging maken.”

Wat vind je leuk aan het werken bij J&N?
“Cees en Ernst hebben mij de mogelijkheden gegeven om mezelf te ontwikkelen. In de functie, maar zeker ook als mens. Inmiddels werk ik als franchisenemer
voor eigen rekening. Het werk is er niet anders door geworden, maar het geeft mij wel de ruimte om te leren en verder te groeien.”