Uit de tunnelvisie via Skype en Teams

Sten Terwan en Robert Zeeuw zijn niet alleen collega’s, maar ook neven. Sten woont in Woerden en Robert in Cannes in Zuid-Frankrijk. Beiden werken op de IT-afdeling van Floral Trade Group.

Robert: “Nadat ik het softwareprogramma Florisoft onder de knie had, werd ik de IT-ondersteuning voor alle Franse bedrijven. Ik vind het leuk om goede IT-oplossingen en software te creëren dat vervolgens collega’s helpt om efficiënter te werken.”
Stan: “Vorig jaar begon ik bij FTG als afstudeerder, daarna ben ik doorgegaan als ontwikkelaar. Momenteel ben ik voornamelijk bezig met het ontwikkelen van nieuwe features voor het iCRM (dashboard voor verkopers) en het floral.nu dashboard. Hiervoor zijn we altijd op zoek naar nieuwe functionaliteiten om het werk voor collega’s makkelijker te maken.”
Robert: “Het samenwerken gaat super, we werken iedere dag via Skype en Teams. Sten werkt het liefst aan het creëren van functionaliteiten en ik maak de functionaliteit liever gebruiksvriendelijker en mooier.”
Sten: “Als je tegen een bepaald probleem aanloopt zit je soms vast in een tunnelvisie. Dan vind ik het handig om Robert te bellen om samen een passende oplossing te zoeken. Robert heeft veel verstand van de processen en weet direct wat gebruikers met hun vragen bedoelen, daar waar ik nog wel eens zit te gissen naar de vragen van de gebruiker… Ook wij vullen elkaar dus optimaal aan!”

Karakterverschillen creëren sterke samenwerking

Werken bij FTG

Vrouwen bij FTG

Marco Maat & Silke Vofrey werken samen voor ExtraFlora in Duitsland. Iedere zondag vliegt Marco naar de hub in Schoneiche bij Berlijn. Vanuit daar rijdt hij naar de hub in Magdeburg, ook reist hij regelmatig naar Eelde.

Silke: “Samen met Marco leid ik al zo’n 16 jaar Extraflora. We beleveren supermarkten en het is leuk om te zien dat we al jarenlang groeien!”
Marco: “Onze samenwerking is goed, al zijn we het niet altijd met elkaar eens. We hebben beiden onze eigen focus; ik doe inkoop/verkoop en Silke regelt de zaken op financieel gebied en onderhoudt het contact met de centrale van de supermarkten met de mensen onderweg.”
Silke: “Op verscheidene vlakken verschillen we, zo is Marco impulsief en ben ik meer van het controleren. Door overal over te praten komen we meestal tot de juiste beslissing.”
Marco: “Het is belangrijk om elkaar te respecteren. Ik ben meer een doener en neem graag risico, soms zeg ik te snel ‘ja’. Silke is de persoon die af en toe op de rem trapt of er een dagje langer over nadenkt. We vullen elkaar dus mooi aan!”

20 jaar vertrouwen

Bas van der Tang uit Rijnsburg en Ronny Kämpf uit Barchfeld / Thüringen werken al jarenlang nauw samen voor Van der Plas Duitsland.

Ronny: “Door de directe, langdurige goede samenwerking met onze Nederlandse collega’s wisselen we altijd onze ervaringen uit.”
Bas: “Onze samenwerking is gebaseerd op een vertrouwensrelatie die in de loop van de jaren is ontstaan. Verschil van mening hoort daarbij, maar de intentie is altijd om daar gezamenlijk uit te komen. Ronny’s positieve benadering in onze samenwerking heb ik altijd gewaardeerd!”
Ronny: “Als een klant vragen heeft over bestellingen of transport, voertuigproblemen of iets dergelijks, zijn wij altijd in contact met elkaar. Door nauwkeurige informatie over de vertrektijd van de chauffeur is het voor ons mogelijk om de exacte leveringsdatum voor de volgende nacht te bepalen. Bas en ik kennen elkaar al bijna 20 jaar en hebben altijd op elkaar kunnen vertrouwen.’’
Bas: “Doordat we oplossingsgericht blijven denken, is er veel mogelijk.”