Huig werkt vanaf zijn 16e bij ons bedrijf. Hij kan zijn eerste werkdag nog goed herinneren. Middenin de Franse Moederdag week begon hij destijds met het inhoezen van boeketten.

Tussendoor is hij negen maanden weg geweest, maar toen de directie hem vroeg terug te keren hoefde hij daar niet lang over na te denken. Dan blijkt ook maar weer dat het gras bij de buren niet altijd groener is.

Voor zijn 20e werd zijn droom werkelijkheid, waarbij hij de kans kreeg om inkoper te worden van rozen. Dit heeft hij zo’n 20 jaar met veel passie en plezier gedaan.
“Uiteraard is er in de tijd veel veranderd. Ik heb mensen zien komen en gaan. Maar ook qua techniek. Inkopen gebeurde fysiek op de klok en nu via digitaal inkopen op afstand. We begonnen ooit met een vaste telefoon, toen kwam de fax en de mobiele telefoon. Dat kun je je nu niet meer voorstellen.”

Huig staat positief tegenover veranderingen. “Ik zie veranderingen als kansen en uitdagingen en neem hier graag mijn team in mee. Het bedrijf is ook een stukje van jezelf geworden. Ik vind de waan van de dag geweldig en het is prettig samenwerken met collega’s.”
Een aantal jaar geleden is hij gevraagd om een operationele, aansturende rol te vervullen binnen wat nu het bedrijf Retail Flowers & Plants is.
“In deze rol is er een andere dynamiek en ook dat bevalt me goed. Geen wekker hoeven zetten zoals in mijn tijd als inkoper wende snel.” zegt hij met een grote glimlach.

Volgend jaar viert hij zijn 25-jarig jubileum. Een mijlpaal om trots op te zijn!