HBX haalt ver
weg dichtbij

Precies twee jaar geleden vloog Erwin halsoverkop terug met de laatste KLM-vlucht vanuit Manilla. Tijdens de coronacrisis wisten de inkopers van HBX door middel van videobellen en het bekijken van duizenden leveranciersfoto’s tóch mooie collecties te vormen.

Gerwin: “Eindelijk mogen we weer reizen naar Azië! Dat gaat allemaal nog met de nodige hindernissen, PCR-testen, speciale verplichte verzekeringen, quarantaines en aparte vliegroutes. Toch zijn we ontzettend blij dat het weer kan!’’

Gerwin en Silvana bezoeken binnenkort de internationale beurs in India, waar veel leveranciers van HBX staan. Ze bekijken de nieuwigheden en bereiden zich alvast voor op het assortiment van Kerst 2023.

Silvana: “Wij verheugen ons er enorm op om weer persoonlijk contact met de leveranciers te hebben. Eindelijk weer lekker rondneuzen in de fabrieken en showrooms: dat werd wel weer tijd!”

Lees meer over HBX

 

 

Op reis met Greenflor

Marc is inkoper bij Greenflor en woont in Frankrijk om een mooi assortiment samen te stellen voor Greenflor. Doordat hij daar woont heeft hij nauwe banden met kwekers en weet hij unieke producten te sourcen.

Marc:  “Toen ik op de middelbare school realiseerde dat een vervolgopleiding nog vier jaar zou duren, besloot ik om die jaren te gebruiken om rond te reizen en ervaring op te doen. Op mijn achttiende kwam ik in Frankrijk terecht. Daar werkte ik bij een kweker in Hyere in Zuidoost Frankrijk. Na een paar maanden begon ik zijn bloemen in Nederland verkopen. Dat ging zo goed dat ik extra bloemen kocht op de veiling in Frankrijk. Daar kwam ik in contact met Cees de Mooij, waarna ik bij Greenflor aan de slag ging. Dat is alweer 18 jaar geleden. Ik doe het werk nog altijd met veel plezier. Door de tijd hebben we het productaanbod mooi uitgebreid!

Lees meer over Greenflor