Familie van bedrijven

Het bestaansrecht van FTG zit in het blijven leveren van toegevoegde waarde voor onze klanten. Om de klant optimaal te kunnen blijven bedienen organiseren wij ons zo dicht mogelijk tegen de klant(reis) aan. Hier ligt ook de oorsprong van het familiebedrijf Floral Trade Group; mensen binnen de zelfstandige bedrijven die warme contacten met de klant onderhouden.

Op deze manier behoud je met het commerciële label een herkenbare identiteit voor de klant en door focus zit je kort op product-markt combinaties zodat je echte waarde kan toevoegen door expertise. Of dat nu voor een grote retail klant is of de specialist op de hoek.

Divisie structuur

Elk segment heeft zijn eigen specifieke uitdagingen. Als gemengd bedrijf vonden wij het van belang om een scheiding aan te brengen op basis van het klanttype of activiteit in de vorm van divisies. Binnen de divisie bedient elk bedrijf een specifieke product-, marktcombinatie, maar combineren de bedrijven marktinzicht, productkennis en vakmanschap. Door dit op divisie schaal te doen, creëren wij synergiën om optimaal efficiënt te opereren en hebben we voldoende omvang om te blijven innoveren met verantwoorde investeringen.
Mooie voorbeelden hiervan zijn het fijnmazige verdeelsysteem “Kubus” voor de vakhandel en de boekettenlijnen bij de retail divisie. Maar ook de specialistische import van grote productgroepen zoals rozen tot bijzondere en exclusieve producten van rond de middellandse zee.

De kracht van de groep

De sierteeltsector is een consoliderende markt, met ketenverkorting waar schaal ertoe doet. Onze buy and build strategie draagt ertoe bij dat wij door onze omvang kunnen investeren in kennis en diensten die wij vanuit de groep leveren aan alle divisies (én daarmee aan de bedrijven). Deze specifieke kennis vanuit de groep is centraal ingericht, maar altijd met een directe link naar de decentrale executiekracht binnen de bedrijven. Deze structuur is flexibel ingericht en ontwikkelt zich naar de wensen en eisen van de tijd. Zo worden zowel bedrijfsoverstijgende thema’s als bedrijfsspecifieke vraagstukken optimaal aangepakt.

Schaal doet er toe

Door onze omvang zijn we bijvoorbeeld in staat om zeecontainervervoer te organiseren op internationaal gesourcte producten. Hiermee hebben we voor ons inkoopapparaat extra bronnen ter beschikking en slaan we op het gebied van duurzaamheid een slag. Daarnaast is onze financiële huishouding zo ingericht dat we op elk moment van de dag de stand van zaken per bedrijf, per divisie of overall kunnen inzien. En met onze Business Intelligence afdeling zijn we naast real time inzicht ook in staat om voorspellingen te doen die onze bedrijfsvoering ten goede komen.
De structuur is dermate flexibel ingericht dat we snel kunnen blijven reageren, echter is deze niet tot in detail vastgelegd. Met behulp van onze kernwaarden betrokken, verbinden en ondernemen biedt deze structuur de juiste houvast om elke dag verse bloemen, planten en decoratie materiaal via onze klanten aan de consument te leveren!

De medewerkers in hun eigen kracht

Door ons in de “3-gelaagdheid” van groep, divisie én onderliggende bedrijven te organiseren combineren wij schaalgrootte en persoonlijk contact optimaal. Dit biedt medewerkers diverse mogelijkheden. Waar de één zich thuis voelt binnen een grote organisatie, kan de ander kiezen voor meer dynamiek binnen één van de bedrijven. Bovendien kan men zich binnen de groep verder ontwikkelen in diverse functies.

Door deze opzet zijn we in staat om het juiste talent aan te trekken om krachtige teams te creëren, hebben we specialismes op de juiste plek en kunnen we mensen boeien en binden.