Handel drijven
Met veel plezier zocht en vertegenwoordigde ik jarenlang klanten in Italië. Daar lag mijn interesse en het gaf een kik als ze daadwerkelijk gingen kopen. Dat was mijn doel: handel drijven met Italianen.

Van betekenis zijn
Toch ging het kriebelen. Ik wilde graag van meerwaarde zijn in de maatschappij en ik herken me in de jongeren die bij Stichting De Brug lopen. Ik had zelf ook die kant op kunnen gaan, maar ik heb de kans gehad om de goede kant op te gaan. Nu begeleid ik ex-drugsverslaafden en help ik hen te integreren in de maatschappij. Dit doe ik door samen met hen spullen voor Kringloopwinkel De Brug op te halen en te brengen bij mensen thuis.

Ik wil er zijn voor jongens die door de maatschappij niet meer gezien worden. Hen terug de samenleving in te krijgen. Dat zal niet wekelijks gebeuren en blijft een grote uitdaging. Ik ben mij bewust dat ik hun problemen niet zomaar kan oplossen, maar ik wil wel helpen om hun eigenwaarde terug te laten vinden. Ik wil ze de boodschap meegeven: ‘Ga met God, dan gaat het goed’. Dat zeg ik met woorden, en ik maak het ze duidelijk door het te laten zien. Wel moest ik eerst hun vertrouwen winnen. Gelukkig begint het steeds meer te landen dat ik goede bedoelingen heb.

Van commerciële drive naar drive om mensen te helpen
De cultuurshock was redelijk intens. Je komt vanuit een sociale warme omgeving met een vaste baan naar onzekerheid en de kringloopgedachten die mij niet eigen was. Mijn commerciële drive heb ik omgeruild voor een drive om mensen te helpen. En dat is compleet anders! Als het aan mij lag, had ik bepaalde artikelen voor veel meer geld verkocht. Maar het gedachtegoed om niet altijd meer te willen vind ik juist heel mooi.

Over Stichting De Brug
Ex-drugsverslaafden hebben een intensief traject gehad en wonen in de huizen van De Brug. Zij werken mee in re-integratieprojecten onder andere bij de kringloopwinkel van de stichting. De eerste stap is geholpen worden van de verslaving af, de tweede stap is aan het werk gaan. Het blijft gevoelig om een terugval te krijgen.”

Heb jij nog spullen die een tweede ronde meekunnen? Neem contact op met de kringloopwinkel van Stichting De Brug. Wie weet staat Nino dan binnenkort voor je deur!

Ps. Helemaal weg is Nino gelukkig niet. Op maandag is de Kringloopwinkel dicht en is hij nog bij Van der Plas te vinden!