Betrokken

“Ik ben ervan overtuigd dat een bedrijf met betrokken werknemers succesvoller is.”

Dirk Varkevisser werkt 14 jaar bij Van der Plas: “Betrokken zijn betekent, naast je verbonden voelen met het bedrijf, ook bereid zijn om te helpen, te adviseren en bij te springen waar dat nodig is. Dat kan op allerlei manieren. Bijvoorbeeld door het delen van kennis, het aanmoedigen van collega’s of door taken die door omstandigheden zijn blijven liggen van anderen over te nemen. Een goed voorbeeld hiervan zagen we tijdens de eerste coronagolf in het voorjaar van 2020. Veel medewerkers werden, zonder morren, ingezet op plaatsen binnen FTG waar ze op dat moment het hardst nodig waren. Ik ben ervan overtuigd dat een bedrijf met betrokken werknemers succesvoller is. Die betrokkenheid zie ik zeker terug binnen onze bedrijven. Er staat een gemotiveerd team van medewerkers, dat alles op alles zal zetten om de gestelde doelen te bereiken. Een team dat bereid is om een extra stap te zetten wanneer dit nodig is.”

Verbindend

“Verbinding zorgt voor een goede sfeer”

Erik van der Plas is assistent-Accountmanager bij Zyon: “Eigenlijk werk ik al jaren bij FTG en heb ik in de vorm van bijbaantjes meerdere rollen vervuld. Van boxmedewerker bij Van der Plas tot aan rozenverkoper bij New Ecuador. Hierdoor herken ik de kwaliteiten van de verschillende bedrijven en mensen. Ik vind het leuk om te werken met collega’s die dezelfde drive hebben als ik. Binnen ons familiebedrijf werken veel collega’s die ook ‘hart voor de zaak’ hebben. Door mijn verbindende kernwaarde, probeer ik mensen en bedrijven met elkaar te laten samenwerken, om gezamenlijk ons doel te behalen. Een mooi voorbeeld hiervan is dat we bij Zyon nauw in contact staan met de retail kwekers. Toen een van onze kwekers een annulering van een koper kreeg, belde hij Zyon of wij hem uit de brand konden helpen. Ik belde naar de planteninkopers van Van der Plas en voilà: we hadden een prachtig assortiment ter beschikking voor Moederdag. Een win-win situatie!”

Ondernemend

“De mensen binnen Greenflor zijn echte pioniers!’

Cor van der Gugten werkt bij Greenflor: “Greenflor heeft zich dankzij een ondernemende houding ontwikkeld naar een bedrijf met een vlot aanpassend vermogen. Dit is in de snel veranderende bloemen- en decoratiehandel een must. We halen onze producten uit veel verschillende landen. Afgelopen kwartaal kochten we 6620 verschillende artikelen in uit 58 verschillende landen. Dankzij onze ondernemende en gedreven in- en verkopers hebben wij een vooruitstrevende naam binnen de bloemenwereld gerealiseerd. We werken nauw samen met onze collega’s van HBX naturel living op het gebied van inkoop en productontwikkeling. We hebben daardoor meer inzage in de trends en ondervinden hierdoor allebei inkoopvoordelen. Zoals op het gebied van droogbloemen: we handelen met alle bedrijven binnen FTG en realiseren hiermee een omzet van 4,5 miljoen euro. Een resultaat om trots op te zijn!”