‘Ik ben altijd op de hoogte van wat hip en trendy is’

Jeffrey van Huet is sinds een jaar inkoopcoördinator planten bij Summaflor:

“Samen met mijn collega Django Damsma koop ik alle planten in voor indoor en outdoor. Deze planten worden geleverd bij retailers. Ik zie het steeds weer als uitdaging om mooie producten in te kopen en samenwerkingsverbanden te zoeken met kwekers en klanten. Ik lees allerlei interieur magazines en lifestyle boeken en bekijk verschillende tv- en YouTube-programma’s. Hierdoor ben ik altijd op de hoogte van wat hip en trendy is!”

‘Eigenlijk is niets hetzelfde als toen ik begon’

Stefan Hoek is inkoper bij Van der Plas:

“Ik koop onder andere de phalaenopsis, de planten arrangementen en ik ondersteun mijn team bij de inkoop van hun productgroepen. Dit doe ik al meer dan 12,5 jaar en nog steeds met heel veel plezier! Door de jaren heen is het aanbod planten veranderd en is er een transitie geweest naar een digitaal aanbod. Eigenlijk is niets hetzelfde als toen ik begon. Ons inkoopteam bestaat uit vijf man en we hebben drie verkopers. De diversiteit van de werkzaamheden maakt mijn werk heel leuk. Ook is het fijn dat planten weer trendy zijn! De vraag naar groene planten is groot. Zelf koop ik nog altijd het meest de phalaenopsis in, maar het valt me de laatste tijd op dat de vraag naar tuinplanten groeit. Mensen zijn meer thuis, dus willen hun tuin gezellig maken.”

‘Hard lachen is net zo belangrijk als hard werken!’

Frank Haaring is inkoper bij Zyon en werkt in Naaldwijk: 

“Ik doe voornamelijk de daghandel voor een buitenlandse supermarktketen. Het leuke aan mijn baan is de diversiteit, ook van de vele contacten met verschillende kwekers geniet ik. Door jarenlang goede contacten met hen op te bouwen, haal ik ook daaruit mijn voordeel. We hebben een leuk team met zes collega’s, waarin iedereen zijn eigen specialiteiten heeft. Goed samenwerken is onze kracht! Naast hard werken, vind ik hard lachen met elkaar net zo belangrijk! Positieve energie haal ik ook uit het feit dat wij de bestellingen voor onze klant pas rond 10.15 uur krijgen en wij deze handel dezelfde middag om 17.00 uur al klaar hebben staan voor vertrek richting het buitenland. Als ik dan een rondje door de box loop denk ik: Dat hebben wij weer snel geregeld met elkaar!”