Maarten van der Bent draagt Mercy Ships aan.

Justin en Marianne van der Spijk gaan met hun drie kinderen twee jaar wonen en werken op het nieuwe ziekenhuisschip de Global Mercy, dat naar de westkust van Afrika zal varen.
Maarten: “Justin is kok in visrestaurant Schuitemaker en heeft veel van onze collega’s de meeste lekkere gerechten voorgeschoteld. Daarnaast werkt zijn vrouw als fotograaf voor FTG. Zij maakt de mooie foto’s in het Floral Trade Group magazine. Ik vind het bijzonder dat dit gezin zich voor dit doel inzet, het is mooi dat we hen op deze manier kunnen ondersteunen!”

Over Mercy Ships

Mercy Ships biedt gratis chirurgische zorg aan de allerarmsten en traint het lokale zorgpersoneel, zodat de zorg ter plekke structureel verbetert. Als Foodservice Manager is Justin eindverantwoordelijk voor alle vrijwilligers in de kombuis, eetzaal en bakkerij en voor alles wat met voedsel te maken heeft. Marianne zorgt voor de kinderen. Daarnaast hoopt ze een taak te vervullen in het tandheelkundig team of als fotograaf.

Nicolien Ouwehand draagt Xenia Hospice aan

Xenia is een veilige, huiselijke en gezellige omgeving in het centrum van Leiden voor jonge mensen die intensieve, verpleegkundige en medische zorg nodig hebben in de laatste fase van hun leven.

Nicolien: “Een paar jaar geleden kwam een goede kennis van mij in Xenia terecht. Een gezonde man van 45 jaar die vol in het leven stond. Nadat hij te horen kreeg dat hij ongeneeslijk ziek was, is hij binnen een maand overleden. Zijn laatste weken bracht hij door in hospice Xenia en dat was ontzettend waardevol voor hem, zijn familie en vrienden.”

Over Xenia

Wat Xenia zo bijzonder maakt is dat dit een hospice is voor jongvolwassenen in de leeftijd van 16 tot 45 jaar. Deze mensen zouden normaal nog volop in het leven staan, daarom is het zo fijn dat deze hospice in het bruisende centrum van Leiden ligt. Xenia speelt op hun levenswijze en fase in. Xenia is een warme plek waar iemand alle zorg en liefde krijgt die je maar toewenst in de laatste fase van het leven.

Ook een mooi doel aandragen? Stuur een mailtje naar foundation@floraltradegroup.com