Floraplus ApS is al jaren een bekende naam onder bloemisten in Denemarken. Aan deze klantenkring van Deense bloemisten wordt een hoogwaardig en breed assortiment aan bloemen, planten, en decoratiematerialen geleverd. Van der Plas is vanaf het allereerste uur de voornaamste leverancier geweest. Dit heeft zich verder ontwikkeld van een nauwe samenwerking naar een integratie binnen FTG.

Per Jenssen, oprichter van Floraplus ApS, ziet naast vele andere voordelen de professionalisering als voornaamste voordeel. ‘De combinatie van de handelsgeest en het inzicht wat de ontsluiting van de data ons biedt, zorgt ervoor dat er een forse verbetering plaatsvindt in de bediening van onze bloemisten klanten. De optimalisering van het digitale aanbod, het sourcen, de logistieke oplossingen en de mogelijkheden voor assortimentsverbreding via de verschillende dochterondernemingen van FTG maken de professionalisering compleet. Met deze ingrediënten kunnen wij verdere groei bij en met onze klanten realiseren.’

Floraplus ApS blijft als zelfstandig bedrijf doordraaien, waarbij de dagelijkse leiding in handen blijft van Per Jenssen, maar valt nu onder de divisie Vakhandel van Floral Trade Group.