Ambitieus & innovatief

De pilot – een samenwerking tussen Roobos en partners uit de verpakkingsindustrie die in april van start ging – is zowel ambitieus als innovatief. Het doel van het project was om een circulaire actie op te zetten, waarbij consumenten beter geïnformeerd worden over duurzaamheidsinitiatieven. Geselecteerde Belgische klanten krijgen de kans om deel te nemen aan een programma dat niet alleen bloemenresten recycleert, maar deze ook transformeert tot bloemen papier. Dit unieke product biedt een premium, natuurlijke uitstraling en is zowel stevig als waterbestendig, ideaal voor het verpakken van bloemen. Het behoudt de schoonheid van de gebruikte bloemen en voltooit zo de duurzaamheidscyclus.

De sector van de toekomst

Deze pilot dient als krachtig voorbeeld van hoe de bloemenindustrie kan bijdragen aan een duurzamere toekomst. Het benadrukt het belang van samenwerking, innovatie en het herdenken van onze relatie met natuurlijke hulpbronnen. Door afval om te zetten in waarde, laat deze samenwerking zien dat duurzame praktijken en zakelijk succes hand in hand kunnen gaan. Het zijn mooie stappen voor Roobos richting de sector van de toekomst!

“Afval bestaat niet, alleen onbenut potentieel!”- Jan de Best, Boxmanager Roobos 

Verantwoordelijkheid nemen

Achter elke grote beweging staan individuen met een visie, elk met hun eigen verhaal van passie en innovatie. Jan de Best, boxmanager bij Roobos, ziet deze pilot als een mijlpaal in de reis van het bedrijf naar duurzaamheid. “Elke dag werken we met de schoonheid van de natuur. Het is onze verantwoordelijkheid om die te beschermen”, vertelt Jan. Voor hem is dit project meer dan recyclen. Het is een manifestatie van Roobos’s toewijding aan de planeet.

Duurzaam

Over Roobos

Bloemengroothandel Roobos is al meer dan 40 jaar actief als bloemengroothandel in België en Frankrijk. Roobos heeft een assortiment van meer dan 18.000 producten en richt zich vooral op kleine zelfstandige bloemisten. Naast toewijding aan kwaliteit, staat duurzaamheid hoog in het vaandel bij Roobos. Ze zetten zich niet alleen in voor mooie producten, maar ook voor milieubewust handelen.

Wil jij ook werken met bloemen? Bekijk de vacatures en sluit je aan bij Floral Trade Group.