2004

Overname Greenflor Aalsmeer

Binnen Heembloemex is Cees de Mooij verantwoordelijk voor de import en Marcel Heemskerk voor de export. Na de overname van Greenflor worden ze onderdeel van Heembloemex groep.

2005

Oprichting HBX

HBX natural living wordt opgericht nadat er steeds meer vraag naar decoratie artikelen komt. Nog altijd is er een nauwe samenwerking tussen Greenflor en HBX-natural living.

2006

Nieuwe markten zoeken verderop!

De lijn met Tunesië wordt professioneel opgepakt met een samenwerkingsverband. Pistache is een belangrijke productgroep. Takselect ontstaat door vraag naar pistache.  Groen gaat goed!

2009

Cash & carry Heembloemex import verandert de naam in Greenflor Rijnsburg 

Verschillende namen zorgen voor verwarring. Met deze nieuwe naam zorgen we voor een uniformele uitstraling richting de markt.

2010

Seizoen verlenging door assortimentsverbreding

Buiten de seizoenen is Greenflor op zoek gegaan naar alternatieven voor een verdere verbreding van het assortiment. De uitbreiding van het pioenenassortiment in 2010 is daar een mooie stap in!

2011

Webshop professionalisering

Naast de cash & carry wordt de groei versterkt door de verkoop via de webshop. Klanten kunnen nu ook uit een webshop shoppen met een groot aanbod aan  bijzondere bloemen.

2012

Overname Jardin Hortence

De kwekerij Jardin Hortence in Frankrijk levert exclusief hortensia’s aan Greenflor. De overname van de kwekerij biedt garantie voor deze unieke productgroep. En zo vinden deze heerlijke hortensia’s wereldwijd hun weg!

2013

Fusering Heembloemex groep en de Van der Plas groep

Van der Plas Groep fuseert met de Heembloemex groep. Door het bundelen van krachten wordt de slagkracht op het gebied van inkoop groter. Het assortiment wordt hierdoor groter en uitgebreider.

2016

Rozen uit Ecuador vinden hun weg! 

Deze specialistische productgroep voegen we toe om ons assortiment rozen uit te breiden. New Ecuador wordt onder het dak van Greenflor bij de nichehandel gebracht. Zo kunnen we jaarrond de meest exclusieve rozen aanbieden.

2018

Overname H.J. De Mooij

Groei, groei, groei! De producten van H.J. de Mooij zijn een perfecte aanvulling op het niche-assortiment van Greenflor. Greenflor wordt daardoor steeds meer een totaalleverancier Bovendien past de mentaliteit van de nieuwe collega’s goed bij dat van ons.

2020

Oprichting Masters in Dried Flower

Trends zijn belangrijk in onze sector en dat voelen wij feilloos aan. Zo zien we in 2019 al dat droogbloemen een trend wordt en spelen we hier volop in. We breiden ons assortiment uit met een breed scala aan eersteklas droogbloemen en richten het merk Dutch Masters in Dried Flowers op.

2021

Overname G.J. de Ruijter

Greenflor wordt door de overnames steeds meer een one-stop-shop. Klanten kunnen kiezen uit niche producten die Greenflor uniek maken, maar ook belangrijke basisproducten waardoor de klant een totaalpakket kan kopen. Dit zorgt dat Greenflor een totaalleverancier is geworden!

Greenflor groeit graag door. Ook in de toekomst hebben we dagelijks de ambitie om nog groter en beter te worden. Zo blijft Greenflor wereldwijd verrassen!