Op mijn lijf geschreven

Mary-Ann van Eijk Bacolod (44) is productontwikkelaar bij Greenflor en maakt een feestelijk arrangement met droogbloemen in kleding.

“Iets moois creëren en altijd weer iets nieuws bedenken is mijn dagelijks drive. Deze creatie zegt wel genoeg over mezelf. Creativiteit, van niets naar iets moois maken, improviseren en uitvoeren. In dit kledingstuk is Nigella bleached, Acroclinium pink met een prachtige zwart-geel hartje en heel lief licht rozige Phalaris gecombineerd met de lichte citroenkleurige Immortelle. Een vrolijke kleurencombinatie om de zomer te verwelkomen!”

Op grote schaal

Peter Erners (48) is stylist bij HBX Natural Living en heeft een bloemenzee verwerkt in deze eyecatcher van HBX.

“De kunst is om met weinig materialen zoveel mogelijk maken. Na vele jaren als bloembinder te hebben gewerkt, heb ik nu mijn eigen stijl ontwikkeld. Vlechten, knopen en mooie constructies maken stonden altijd bovenaan mijn lijst. Vandaar dit frame. Het arrangement bestaat uit een lage schaal van 70 centimeter. Hierin heb ik een frame gemaakt van Corylustakken, die nog mooi gaan uitlopen. Hier doorheen heb ik een prachtige bloemenmix van Greenflor gevlochten.”

Bloemen van boven

Lisa Messemaker (21) is designer bij Bries aan Zee en maakt een hangend arrangement met droogbloemen.

Samen met Bries aan Zee werkte ik in mei 2021 mee aan een tof project: een chateau in Frankrijk voorzien van 40 vierkante meter hangende droogbloemen aan het plafond. Het eindresultaat was zo mooi, dat het me nog steeds is bijgebleven! Zo kwam ik ook op het idee voor dit hangende bloemenarrangement met Limonium diamond blauw, Statice limonium wit, Spray roses pink en eucalyptus cinerea.”

Gekroond met bloemen

Daniëlle Adema (37) is designer bij Retail Flowers en maakt een haarkrans van bloemen voor een bruiloft, feest of voor ‘Mid Summer’.

“In 2018 woonde ik een jaar in Noorwegen, waar ik voor een keten van bloemenwinkels werkte. In Noorwegen zijn dit soort haarkransen heel belangrijk tijdens het Midzomerfeest. Ook worden ze bij andere feestelijke gelegenheden gedragen. Tijdens mijn verblijf in Noorwegen heb ik vele kransen mogen maken. Voor consumenten, maar ook om het mijn collega’s te leren. Daarom brengt het maken van deze krans heel fijne herinneringen bij mij naar boven!”