HR-beleid

HR-Beleid

  • Overleggen vinden in de hele organisatie plaats.imuleren medewerkers zoveel mogelijk om initiatief en ideeën te uiten. Wij zijn een platte organisatie waarbij de deuren van managers altijd open staan. De sterke groei van het bedrijf vraagt om een structuur, die zorgt voor inbreng van de medewerkers zonder dat dit de slagkracht van de organisatie aantast
  • Opleidingen en persoonlijke ontwikkeling zijn onderdeel van het functioneringsgesprek. Daarnaast worden opleidingen gegeven, die voortvloeien uit de wet- en regelgeving (zoals heftruckcertificaten, chauffeursopleidingen en bedrijfshulpverlening). De afdeling Personeelszaken coördineert het opleidingsbeleid en zorgt dat mensen optimaal voor hun taak zijn toegerust.
  • Door de groei biedt de Floral Trade Group volop doorstroommogelijkheden voor medewerkers. Veel doorgroeifuncties worden intern ingevuld. Scholieren, stromen vanuit een bijbaan door naar een beschikbare functies in de logistiek, verkoop of IT of stagiaires krijgen na hun stageperiode een baan aangeboden.

Bart Heftruck