Geschiedenis

Floral Trade Group

Ruim 900 mensen werken inmiddels binnen de bedrijvenfamilie van Floral Trade Group. De ambitie om door te groeien, biedt volop uitdagingen en mogelijkheden om je kennis, vaardigheden en carrière te ontwikkelen.

1970

Willem van der Plas sr. rijdt enkele keren per week met een vrachtauto vol bloemen en planten naar Duitsland, waar hij een groeiend aantal bloemisten levert.

1986

De zaken gaan goed en zijn zoons stappen in het bedrijf. Dat betekent: meer vrachtauto’s en een groeiende klantenkring in meerdere landen. Wat blijft zijn de persoonlijke aandacht voor klanten en de wens om hen zoveel mogelijk te ontzorgen.

2000

De verhuizing naar Rijnsburg luidt een nieuwe fase in van autonome groei en samenwerking. Dit gaat gepaard met een aanzienlijke verbreding in assortiment, klantgroepen en afzetmarkten.

2009

Door verschillende bedrijfsovernames en de uitbreiding op online gebied zet de groei voort. Mede dankzij omvangrijke investeringen in automatisering en een digitale bestelomgeving krijgt de groep duidelijk vorm.

2013

Het jaar van de oprichting van de Van der Plas Groep, in dit jaar fuseerden de verschillende Van der Plas bedrijven tot één bedrijf. Dit was nodig om een stevig fundament te bouwen voor de toekomst.

2014

In dit jaar werd Heembloemex volledig onderdeel van onze groep. En kregen de 4 broers een zakelijke 5e broer erbij namelijk Cees de Mooij.

2016

De naam Van der Plas Groep wijzigt naar Floral Trade Group. Dit is een onafhankelijke naam voor de holding boven alle bedrijven binnen de groep.

2017

Het formaat van Floral Trade Group vraagt om een nieuwe strategie; bedrijven worden gefuseerd en er vindt herstructurering plaats. De sierteeltsector verandert en Floral Trade Group speelt hierop in.

2019

De positie op het gebied van retail wordt versterkt door de overname van verschillende bedrijven die leveren aan retail. Doordat Floral Trade Group de keten van het begin tot aan de consument beheerst, wordt er efficiënt en transparant gewerkt, met een hoog rendement als gevolg.